teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Sotenin En Lezzetli Hali Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram tavuk göğüsü
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 12 adet çeri domates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- 2 su bardağı su
Tavuk Sotenin En Güzel Hali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak göğüs etini doğrayalım ve geniş bir tavaya alıp 1 dakika boyunca orta ateşte orta ara karıştırarak kavuralım.
- Bir dakika sonra yağı ekleyelim karıştıralım. Kapya biberleri ince ince doğrayalım tavukların üstüne ekleyelim.
- Akabinde soğanları jülyen doğrayıp ekleyelim 7 dakika bu halde pişirelim.
- Daha sonra çeri domatesleri küp küp doğrayıp ek edelim.
- Yaklaşık 2 dakika sonra salçasını tereyağını ve baharatlarını ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak suyunu ve tuzunu ekleyip karıştıralım ve pişmeye bırakalım 10 dakika sonra ocağın altını kapatalım servis tabağına alalım.
- Sıcağı biraz çıktığında tüketelim afiyet olsun????.