Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Niyetine Denemelisiniz) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk göğüs
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı teql şehriye
- Bir tutam maydanoz
- 1 su bardağı ılık su
- Tuz
- İsteğe bağlı kırmızı pul biber
- 1 limonun suyu
- 1 yumurta sarısı
Tavuk Suyu Çorbası (Şifa Niyetine Denemelisiniz) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuk göğsümüzü suya koyarak haşlayıp tavukları tiftip suyunu süzüyoruz.
- Teryağ ve sıvı yağı tenceremiz alıyoruz.
- Eriyen tereyağının içerisine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ayırmış olduğumuz tavuk suyunun tamamını ve 1 bardak ılık suyu kavurduğumuz unun içerisine ekleyerek topaklanmayı önlemek için karıştırıyoruz. Bu ortada çorbamıza tuzu ekleyelim.
- Kaynamaya başlayan suyun içerisine tel şehriyeleri ekliyoruz.
- Çorbamızın terbiyesini yapmak için limon suyuna yumurta sarısı ekleyip çırpalım.
- Kaynamakta olan çorba suyundan biraz alarak kesilmesini önlemek için yumurta limon karışımına ekleyelim.
- Hazırlamış olduğumuz terbiyeyi çorbamızın içerisine yavaş yavaş karıştırarak dökelim ve haşlayıp tiftmiş olduğumuz tavukları ekleyelim.
- Çorbamızı daima karıştırarak pişmesini sağlayalım.
- Maydanozları direk çorba içerisine de ekleyebilirsiniz arkadaşlar ancak biz kaselere koyduktan sonra üzerine ekliyoruz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.