elektronikci
FD Üye
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk but
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Tuz, karabiber
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk butunu tencereye alıyoruz üzerini geçecek halde su ile dolduruyoruz 2,3 çay kaşığı tuz atıp ocakta kaynamaya bırakıyoruz.
- Havucu rendeliyoruz ve tencereye ek ediyoruz.
- Tavuk budu ile havuç tencerede kaynarken tavuk yumuşayınca tencereden alıyoruz ve kemiğinden sıyırıp küçük kesimlere ayırıyoruz.
- 1 çay bardağı arpa şehriyeyi tavuk suyumuza ek ediyoruz akabinde tavukları da ek ettikten sonra çay kaşığının ucu ile karabiber atıyoruz orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Çorbanın kıvamını nasıl seviyorsanız ona nazaran su eklemesi de yapabilirsiniz ben sonradan 1 buçuk 2 bardak daha su ekledim.
- Arpa şehriyeler yumuşayınca çorbamız hazır demektir ocağın altını kapatabilirsiniz. Herkese afiyet olsun ????.