elektronikci
FD Üye
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım çay bardağı pirinç
- Tavuk suyu (Ortalama 2 litre)
- 1 adet yumurta (Terbiyesi için)
- 2-3 sap maydanoz
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- Tiftiklenmiş haşlanmış tavuk (İstenen miktarda)
Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğu haşlayıp tavuğu suyundan ayırıyoruz.
- Tavuk suyunun içine yarım çay bardağı yıkanmış pirinci ekliyoruz.
- Ardından baharatları ekliyoruz.
- Yarım saat kaynatıp, altını kısıyoruz.
- Ayrı bir kasede, 1 yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıyoruz.
- Çırptığımız karışıma yarım kepçe tavuk suyu ekleyip, karıştırıyoruz.
- Elde ettiğimiz karışımı altını kıstığımız tavuk sulu tencereye yavaş yavaş ekleyerek karıştırıyoruz.
- Ardından tiftiklenmiş tavuğu ekleyip 10 dk pişiriyoruz.
- 10 dakika sonra ince ince doğradığımız maydanozları ekleyerek bir iki kez karıştırıyoruz.
- Karıştırdıktan sonra ocaktan alıp servise sunuyoruz.