![tavuk-tandir-duduklu-tencerede.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/11/18/tavuk-tandir-duduklu-tencerede.jpg)
Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk
- 1 adet büyük boy soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı salça
Tavuk Tandır (Düdüklü Tencerede) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk yıkanır her iki tarafından bıçakla çizikler atılır, sosu her tarafına geçsin.
- Soğan yıkanır yarım ay şeklinde doğranır, sarımsaklar yıkanıp doğranır.
- Düdüklü tencerenin tabanına eşit şekilde yayılır.
- Uygun bir kaba limon suyu, baharatlar, salça, domates sosu biber sosu da olabilir, tuz, yağ, koyup karıştırılır tavuğun her tarafına yedirerek sürülüp düdüklü tencereye soğanların üzerlerine yüz üstü yerleştirilir.
- Kalan sosuda üzerine gezdirilir 1 yemek kaşığı tereyağını küçük paçalar halinde tavuğun üzerine dağıtılır resimdeki gibi tencerenin ağzı kapatılır 1 saat bekletilir.
- 1 saat sonra ocağa alıp orta ayarda kaynamaya bırakılır, kaynamaya başlayınca da ocak kısılır bi 25 dakikada kısık ayarda kaynatılır.
- Piştikten sonra ocak kapatılır tencere soğuyana kadar açılmaz kendi haline bırakılır.
- Soğuduktan sonrada açıp suyuyla bulgur pilavı yapılır servis yapılır.Denemek isteyenlere afiyet şifa olsun.