Tavuk Tandır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Tavuk Tandır Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuğun bir kaç yerinden kesikler atıyoruz. Dışına tuz ve karabiber sürüyoruz.
- Su eklemeden yanmaz yapışmaz bir tencereye koyalım. Ben döküm tencerede pişirdim.
- Ocağın en kısık ateşinde pişmeye bırakıyoruz.
- 15-20 dakikada bir denetim edilerek alt üst çeviriyoruz. 1,5-2 saat boyunca bu formda pişecek.
- Kendi suyunu bırakıp çektikten sonra öbür baharatları ve tereyağını ekliyoruz ve denetimli formda kızartıyoruz. Altı üstü nar üzere kızarıyor.