
Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü
- 3-4 su bardağı su haşlamak için su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Yufka ekmek
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 adet domates
- Göz kararı maydanoz ( Ben az kullandım zira konut halkı sade yedi )
Tavuk Tantuni Dürüm Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğumuzu minik küpler formunda doğruyoruz.
- Tencereye koyup üzerine geçecek kadar su ekleyip (3-4 su bardağı ) haşlıyoruz.
- Tavuklar haşlanırken soğanları jülyen jülyen doğruyoruz.
- Üzerine maydanozları minik minik doğrayıp sumak ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Domatesleri küp küp doğruyoruz.
- Haşlanan tavukların suyu süzülür.
- Tavamıza sıvı yağ ekliyoruz yağımıza baharatları ekliyoruz.
- Tavuklarımızı tavamıza alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Yufka ekmeğimizi tavukların üzerine bastırıp yağlıyoruz
- Sonra yufka ekmeğimize tavuk soğan ve domatesleri ekleyip kapatıyoruz.Afiyet olsun….