Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 4 modül tavuk kemiksiz pirzola but
- İstediğiniz baharatlar
- Yarım fincan sıvıyağ
- Çok az su
- 1 adet Soğan
- Birkaç kısım maydanoz
- Sumak
- Tuz
- Nar ekşisi
- 1 adet Domates
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavukları yıkayıp minik minik doğuyoruz. İşin en güç kısmı bitti sonra tavaya alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- O sırada soğanı piyazlık doğrayıp içine doğranmış maydanoz, nar ekşisi, sumak ve tuz ek edip yeterlice elimizle o alıyoruz.
- Domatesleri de minik küpler halinde kesip farklı bir tabağa alıyoruz.
- Tavuklar suyunu çekince biraz sıvı yağ ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Baharatlarını da ekleyip çok az miktarda(birkaç damla) suyunu da ekliyoruz tekrar suyunu çekince ister lavaşımızı isterse ekmeği tavuklara bastırıp içine tavuk, domates ve soğanın koyuyoruz.