Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni
0
28

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-tantuni.jpg

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2-3 adet domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
Lavaş ekmeği için;
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kuru maya ( yarım paket yaş maya da olur)

Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle lavaş ekmeği için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Tavukları küçük kesimler halinde kesiyoruz, 15 dk kadar haşlıyoruz.
  3. Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz, tavukları koyup karıştırıyoruz, pişmeye bırakıyoruz.
  4. Toz kırmızı biber ya da pul biber ek edip tekrar karıştırıyoruz, tuzunu ek ediyoruz.
  5. 1 su bardağı su ek edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
  6. Lavaş ekmeği için; mayalanan hamuru bezelere ayırıp merdane yardımıyla açıyoruz.
  7. Kızgın tavada gerili önlü pişiriyoruz.
  8. İç harcı için, soğanları ince bir biçimde doğruyoruz, içine karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
  9. Servis ederken; öncelikle lavaş ekmeğini tencereye bandırıp yağlanması sağlıyoruz, içine soğan salatasını, küp küp doğrayıp domates ve tavukları koyup dürüm halinde sarıyoruz, afiyet olsun ????????????.
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt