Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo tavuk göğsü
- 2 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2-3 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 4-5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket kuru maya ( yarım paket yaş maya da olur)
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
- Öncelikle lavaş ekmeği için gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, yumuşak bir hamur elde ediyoruz, mayalanmaya bırakıyoruz.
- Tavukları küçük kesimler halinde kesiyoruz, 15 dk kadar haşlıyoruz.
- Tencereye sıvı yağ alıp ısıtıyoruz, tavukları koyup karıştırıyoruz, pişmeye bırakıyoruz.
- Toz kırmızı biber ya da pul biber ek edip tekrar karıştırıyoruz, tuzunu ek ediyoruz.
- 1 su bardağı su ek edip karıştırıp pişirmeye devam ediyoruz.
- Lavaş ekmeği için; mayalanan hamuru bezelere ayırıp merdane yardımıyla açıyoruz.
- Kızgın tavada gerili önlü pişiriyoruz.
- İç harcı için, soğanları ince bir biçimde doğruyoruz, içine karabiber, pul biber, ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırıyoruz.
- Servis ederken; öncelikle lavaş ekmeğini tencereye bandırıp yağlanması sağlıyoruz, içine soğan salatasını, küp küp doğrayıp domates ve tavukları koyup dürüm halinde sarıyoruz, afiyet olsun ????????????.