Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuk-tantuni.jpg

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram tavuk göğsü
  • Su
  • Zeytin yağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Köri (isteğe bağlı)
İçine koymak için;
  • Soğan
  • Maydanoz
  • Sumak
  • Tuz
  • Domates

Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı

  1. Tencereye küçük küp küp doğranmış tavuk göğsünü ve üzerini geçecek kadar suyu alarak haşlayalım.
  2. Tavamıza zeytinyağını alalım.
  3. Üzerine pul biber, karabiber, kimyon, kekik, köri ve tuz ek edip karıştıralım.
  4. Haşladığımız tavuklarımızdan bir porsiyon kadar alarak kavuralım. (her porsiyon lavaş için farklı başka zeytinyağı ve baharatlarla kavurmanız gerekiyor. ).
  5. Yufka ekmeğimizi tavukların üzerine bastırarak yağlayalım.
  6. Ekmeğin üzerine tavuklarımızı da yerleştirdikten sonra piyazlık doğranmış soğan salatamızı ve ince doğranmış domateslerimizi yayalım.
  7. Daha sonra kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım.
  8. Dilerseniz lavaş yahut olağan ekmekle de hazırlayabilirsiniz.
  9. Kalan tavuklarınızı da bu şekilde porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.
 
858,496Konular
981,848Mesajlar
29,894Kullanıcılar
Üst Alt