Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- Su
- Zeytin yağı
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Köri (isteğe bağlı)
- Soğan
- Maydanoz
- Sumak
- Tuz
- Domates
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
- Tencereye küçük küp küp doğranmış tavuk göğsünü ve üzerini geçecek kadar suyu alarak haşlayalım.
- Tavamıza zeytinyağını alalım.
- Üzerine pul biber, karabiber, kimyon, kekik, köri ve tuz ek edip karıştıralım.
- Haşladığımız tavuklarımızdan bir porsiyon kadar alarak kavuralım. (her porsiyon lavaş için farklı başka zeytinyağı ve baharatlarla kavurmanız gerekiyor. ).
- Yufka ekmeğimizi tavukların üzerine bastırarak yağlayalım.
- Ekmeğin üzerine tavuklarımızı da yerleştirdikten sonra piyazlık doğranmış soğan salatamızı ve ince doğranmış domateslerimizi yayalım.
- Daha sonra kenarlarını içe katlayarak rulo şeklinde saralım.
- Dilerseniz lavaş yahut olağan ekmekle de hazırlayabilirsiniz.
- Kalan tavuklarınızı da bu şekilde porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.