Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 litre su
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tenceremize suyu koyalım. Ocağımıza alıp tavuğu 15 dakika haşlayalım.
- Öteki tarafta maydanoz ve soğanı piyazlık domatesi ise yemeklik doğrayıp üzerine sumak ek edip karıştıralım.
- Haşlanan tavuğu küp küp doğrayalım. Tavaya zeytinyağı ekleyip ısıtalım. Isınan yağa baharatları ekleyelim. Akabinde tavuğu da ekleyip kavurma sürecine başlayalım.
- Kavrulan tavuğun üzerine domates soğan ve maydanozu ekleyip karıştıralım. Hafif canlı kalacak biçimde soteleyelim.
- Ocağımızın altını kapatalım. Sandviç ekmeğini kesip iç kısmını tavanın yağına bastıralım ve servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.