Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tavuk göğsü
- 2 adet kemiksiz tavuk but
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Acı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- İnce doğranmış maydanoz
- Acı biber turşusu
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
- Soğanımızı yemeklik küp küp doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuzla ovuyoruz ve bir su yıkayıp suyunu süzüyoruz maydanozlarımızı ve domateslerimizi minik minik doğruyoruz.
- Az tuz biraz limon suyu 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla soğanla birlikte karıştırıp söğüş salata mızı hazırlıyoruz.
- Tavuklarıda çok minik birer santimlik küp halinde doğrayın tavamız da yağları kızdırıp kırmızı biberi ve tavukları içine atıp tavuklar kızarana kadar pişiriyoruz.
- Baharatları ve tuzu ek edip ocağın altını kapatıyoruz. Lavaş ekmeğine ya da sandviç ekmeğini tavukların sosuna batırıp içine pişirdiğimiz tantuni tavukları yerleştiriyoruz.
- Tavukların üzerine de salatamızı yerleştirip lavaşsa evvel iki yanından katlayıp sarıyoruz, sandviç ekmeğine yaptıysak kapatıp afiyetle yiyoruz .