Tavuk Tantuni Tanımı İçin Gereçler
- 1 bütün ve 1 yarım tavuk göğsü
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Lavaş ekmeği
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (İsteğe bağlı)
Tavuk Tantuni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsü küçük küçük kesilir ve tavaya alınır. Üzerine su eklenir orta ateşte pişirilir.
- Suyunu çekince sıvı yağ ve öbür gereçler eklenir 2-3 dakika pişirilir. Domates küp kesilir.
- Soğan yarım halka olacak formda kesilir. Maydanoz ince kesilir.
- Zeytin yağ nar ekşisi salatanın üzerine eklenir. Lavaş ekmeğin üzerine tavuk ve salata koyulur ve servis edilir. Deneyeceklere afiyet olsun ????