Tavuk Tantuni Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak tozu
- 1 adet limon
- 2 lavaş ekmek yahut 3 somun ekmek
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar bugün şöyle konutta daha lezzetli olabilecek tantuni tanımıyla geldim.
- Öncelikle tavuklarınızı küçük küçük doğrayın. Sonra yıkayıp bir kaba alın üzerine yoğurt ve az tuz ekleyip karıştırın.
- Öylece 10 dk bırakıp sonra yıkayıp süzün.
- Tavanızı tam ısıtıp sonra yavaş yavaş ek ederek tavukları pişirmeye alın.
- Tavuk pişerken o sıra soğan, maydanoz ve domatesleri doğrayın.
- Tavuk suyunu çekince sıvı yağı ve baharatları ek edin.
- Daha sonra ister lavaşa ister somun ekmek ortasına tavuk ve doğradığınız materyalleri ekleyin üzerine limon sıkın.Afiyet olsun ????.