
Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü (İnce kıyılmış )
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Soğan
- Sumak
- Domates
- Yarım bağ maydanoz
- Turşu (İster biber ister kornişon farketmez )
- Lavaş (İsteğe bağlı yuvarlak ister uzun ) ben fırından hazır aldım
Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce doğranan tavuk tencereye alınıp haşlanır.
- Domates maydanoz da aynı şekilde ince ince doğranır.
- Soğan sumak ile harmanlanır.
- Turşu bir kenarda bekletilir.
- Haşlanan tavuk tencerede pul biber ve ayçiçek yağı ile birlikte birkaç dakika kavrulur.