teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğüs ince ince kuş başı kesilmiş
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 2 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kuru soğan piyaz olarak doğranmış
- Bir tutam maydanoz ince ince kıyılmış
- 1 adet domates küp küp doğranmış
- 1 çay kaşığı pul biber tuz
- 3 adet paston ekmek
Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanları domatesleri maydanozları doğradıktan sonra tuzu ve pulbiberi ekleyip karıştıralım.
- İlk önce suda tavukları haşlayalım, tavukların suyunu sızdıktan sonra bir tavaya yağı alalım ve baharatları ekleyip biraz kızdıralım.
- Daha sonra tavukları ekleyip kızartalım.
- Baston ekmekleri ikiye bölelim, bıçakla içini açıp tost makinesine basıp biraz ısıtalım.
- Ekmekleri soslu tavuğa bandırıp içine tavuk ve hazırladığımız salatadan ekleyip servis edip afiyetle yiyebilirsiniz .