bilgisayarci
FD Üye
Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı beştürlü baharatı
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- Lavaş ekmek
- Maydanoz
- Domates
- Soğan
Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Sonrasında sıvı yağ ve baharatları ekleyip 5 dk karıştıralım.
- En son suyunu ekleyip yaklaşık 10 dk daha pişirelim.
- Servis için; lavaş ekmeğinin bir tarafını etin suyuna batırıp, üzerine et soğan domates ve maydanoz koyup servis edelim.