teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarim çay bardağı su
- 1 adet domates
- 1 bağ maydanoz
- 1 adet soğan soğan
- Sumak
- 2 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur materyallerimiz bir kapta karıştırarak yavaş yavaş un ekleyerek ılık su ile yoğuruyoruz 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu küçük ekmekler yaparak yarım saat kadar da el mayasına bırakıyoruz ve yarım saat sonra 200 derecede pişiriyoruz.
- Daha sonra tavuk göğsümüzü küp küp küçük olarak doğruyoruz ve tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Ayrı bir tavada zeytinyağımızı kırmızı toz pul biberlerimizi de ekleyip en son yarım çay bardağı da su ekleyip altınız kapatıyoruz.
- Daha sonra pişen ekmekleri tavuğumuzun üzerine bastırarak sosunu ekmeğe çektiriyoruz başka materyalleri de küçük küçük doğrayıp ekmeğimizin ortasına tavuklarımız öbür materyallerimizi ekleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.