Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuk Tantuni

Tavuk Tantuni

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Tavuk Tantuni Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Yarim çay bardağı su
Diğer gereçler;
  • 1 adet domates
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 adet soğan soğan
  • Sumak
Hamur için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Tavuk Tantuni Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamur materyallerimiz bir kapta karıştırarak yavaş yavaş un ekleyerek ılık su ile yoğuruyoruz 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  2. Mayalanan hamurumuzu küçük ekmekler yaparak yarım saat kadar da el mayasına bırakıyoruz ve yarım saat sonra 200 derecede pişiriyoruz.
  3. Daha sonra tavuk göğsümüzü küp küp küçük olarak doğruyoruz ve tavada suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Ayrı bir tavada zeytinyağımızı kırmızı toz pul biberlerimizi de ekleyip en son yarım çay bardağı da su ekleyip altınız kapatıyoruz.
  5. Daha sonra pişen ekmekleri tavuğumuzun üzerine bastırarak sosunu ekmeğe çektiriyoruz başka materyalleri de küçük küçük doğrayıp ekmeğimizin ortasına tavuklarımız öbür materyallerimizi ekleyip servise sunuyoruz. Afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt