Tavuk Tava Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 500 ml su
- 5 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı ranch sos
- 8 yemek kaşığı un
- Sıvıyağ
Tavuk Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel bir kapta iki su bardağı su ve karbonatı karıştırıyoruz.
- Tavukları kuşbaşı olacak biçimde doğrayıp karbonatlı suyun içinde yarım saat bekletiyoruz. Bu esnada yayvan bir kapta un, sarımsak rendesi, baharatları ve ranch sosu karıştırıyoruz.
- Sodayı da yavaşça ekleyip, boza kıvamında olmasını sağlıyoruz. Şayet cıvık gelirse biraz daha un desteği yapabilirsiniz.
- Dinlenen tavukları süzüyoruz ve suyunun büsbütün süzülmesi için yaklaşık bir on dakika kadar daha bu biçimde bekletiyoruz.
- Suyu yeterlice süzülen tavukları çöp şişlere diziyoruz.
- Ve evvel una sonra hazırladığımız karışıma bulayıp bir tabağa alıyoruz.
- Bütün tavuklar bitince bir tencereye sıvı yağ koyup uygunca kızdırıyoruz.
- Tavukları çevirerek artlı önlü kızartıyoruz. Yanında patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.