Tavuk Wrap Tanımı İçin Gereçler
- 700 gram tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tavuk baharatı
- 2 çay kaşığı kırmızı biber tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 gram un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tavuk baharatı
- 2 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Rendelenmiş peynir
- Marul
- Sarımsak sosu
- Chilli sosu
- 4 wrap ekmeği
Tavuk Wrap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuk göğsünü modüllere ayırın. Yoğurdu su, tuz, kırmızı biber, tavuk baharatları, karabiber ve ayçiçek yağı ile birlikte kaseye koyun. Güzelce karıştırın. Tavukları ekleyip bir müddet marine edin.
- Un, tuz, karabiber, tavuk baharatı, toz kırmızı biber ve biraz yoğurt karışımını derin bir kaba koyun. Ufalanan bir hamur olacak biçimde karıştırın.
- Tavuğu ufalanan un karışımına batırın ve bir yağlı kağıt üzerine koyun. Ekstra çıtırlık için tavuğu tekrar yoğurtlu karışıma ve unlu karışıma batırabilirsiniz.
- ir tavada bir kat ayçiçek yağını ısıtın ve tavuğu her iki taraftan yaklaşık 6 dakika kızartın. Büyük wrap ekmeğin üzerine biraz sos dökün ve yayın.
- Rendelenmiş peynir, üstüne tavuk modülleri koyun. Üstüne biraz sos sıkın ve rendelenmiş peynir ve marulla bitirin. Sargıyı kapatın.
- Bir tavada orta ateşte biraz tereyağı ısıtın. Sargıyı her iki tarafta altın kahverengi olana kadar kızartın.