
Tavuk Yemeği (Kes Doğra Ver Fırına) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk eti(ben göğüs kullandım)
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet büyük boy yeşil biber
- 2 adet orta boy patates
- 3 diş iri sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1’er tatlı kaşığı tuz karabiber kimyon toz kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı domates sosu (Yoksa 1 adet domates rendesi olur)
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk Yemeği (Kes Doğra Ver Fırına) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk ve tüm sebzeler iri küpler halinde doğranır, pişireceğiniz borcama alınır.
- Üzerine baharatları, yağı dökülür güzelce harmanlanıp, ıslatılmış yağlı kağıtla üzeri kapatılır. 200 derecelik fırında 20 dk pişirilir.
- Bu sırada sosu hazırlanır. Tencereye tereyağ alınıp, domates sosu dökülür, üzerine salçası eklenir, biraz kavrulur.
- Ardından 1 çay bardağı su ve tuzu eklenir fokurdayınca altı kapatılır.
- Fırından çıkan yemeğin üzerine hazırladığımız sos dökülüp karıştırılır ve bu sefer üstü açık şekilde 25 dk daha fırınlanır. Suyunu çekince lokum gibi pişen, pratik yemeğimiz hazırdır ????