
Tavuk Yürek Sote Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg tavuk yürek
- Sıvı yağ
- 2 domates kabukları soyulmuş
- 1 tane soğan
- 1 tane kırmızı biber acı tatlı isteye bağlı
- 1 tane yeşil biber
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Tavuk Yürek Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yüreklerin uç kısımlarındaki yağlı olan kısmı keselim.
- Akabinde yürekleri ortadan ikiye uzunlamasına keselim güzelce yıkayalım.
- Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çekince soğanı ek edip karıştıralım akabinde biberleri ek edip karıştırın soğanlar biberleri solduktan sonra domateslerin suyunu sıkıp ek edin.
- Baharatları ekleyin. 6-7 dakika bu biçimde pişirin. Sıcak sıcak servis edin.Afiyet olsun ????????.