elektronikci
FD Üye
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet tavuk bulyon (İsteyen varsa tavuk suyu kullanabilir)
- 2 yemek kaşığı tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Su
- Maydanoz
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel ocağın üzerine tencereyi koyun.
- İçine sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
- Daha sonra küp küp doğranmış tavuk göğsü etini ekleyin. Hafif kavurun.
- Arpa şehriyeyi ek edip birazcık daha kavurun.
- Bu ortada tavuk bulyonu da atın ki kavurma sırasında ezilsin.
- Daha sonra domates ve biber salçasını ek edin. Bir iki sefer daha karıştırın.
- Suyunuda ekleyin (Ben 7 su bardağı kullandım)
- Tuzunuda damak zevkine nazaran ek edin.
- Pişmeye bırakın. Piştikten sonra çorba kasesine servis yapın.
- Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı