Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuklu-arpa-sehriye-corbasi.jpg

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet tavuk bulyon (İsteyen varsa tavuk suyu kullanabilir)
  • 2 yemek kaşığı tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Su
Üzeri için:
  • Maydanoz

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel ocağın üzerine tencereyi koyun.
  2. İçine sıvı yağ ve tereyağını koyup eritin.
  3. Daha sonra küp küp doğranmış tavuk göğsü etini ekleyin. Hafif kavurun.
  4. Arpa şehriyeyi ek edip birazcık daha kavurun.
  5. Bu ortada tavuk bulyonu da atın ki kavurma sırasında ezilsin.
  6. Daha sonra domates ve biber salçasını ek edin. Bir iki sefer daha karıştırın.
  7. Suyunuda ekleyin (Ben 7 su bardağı kullandım)
  8. Tuzunuda damak zevkine nazaran ek edin.
  9. Pişmeye bırakın. Piştikten sonra çorba kasesine servis yapın.
  10. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Not: Yağ ve salçayı isteğinize nazaran azaltabilir siniz.

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,261Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt