Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tavuk göğsü
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 kutu mısır konservesi
- 8-10 adet kornişon turşu
- 3 adet közlenmiş kapya biber
- Yarım demet dereotu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su yahut tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- Tuz
- Zeytinyağı
Tavuklu Arpa Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tavuk göğsünü uygun bir tencereye alıp haşlıyoruz.
- Haşlandıktan sonra ocaktan alıp soğutalım.
- Bu sırada uygun bir tava içerisine sıvıyağ ekleyip arpa şehriyemizi kavuralım.
- Kavrulduktan sonra üzerine haşlandığımız tavuğun suyunu yahut sıcak su ekleyip tuz ek edelim.
- Suyunu çekinceye kadar pişirelim.
- Kornişon turşu, kapya biber ve dereotunu küp küp doğrayıp karıştırma kabına alalım.
- Üzerine soğumuş tavuk göğsünü didikleyelim.
- Daha sonra üzerine arpa şehriyeyi ve kalan materyalleri ekleyip karıştıralım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun ????.