Tavuklu Bamya Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo bamya
- Yarım tavuk göğsü
- 1 soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 domates (Rendelenmiş)
- Tuz
- Yarım limon
Tavuklu Bamya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bamyaları ayıklayıp yıkayın ve süzülsün bir kenarda.
- Tavukları küçük küp halinde doğrayın tencereye alın. Soğanıda doğrayıp ekleyin.
- Sıvı yağıda koyup kavurun. Tavuklar biraz pişince domates rendesi ise ekleyelim.
- 1. 5su bardağı kadar su ek edip kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca bamyaları içine atıp yarım limon sıkıp altı kısık pişirelim.
- Tuzunu atmayı unutmayın. Afiyet olsun.