Tavuklu Bazlama Tanımı İçin Materyaller
- 200 gr tavuk göğsü
- 1 yeşil biber
- 1 kapya biberi
- 1 kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- İnce dilimlenmiş kaşar peyniri
- 200 ml su bardağı kullandım
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 4 su bardağı un (Unun kalitesine nazaran değişiklik gösterebilir)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuklu Bazlama Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak ılık süt, maya ve şekeri derin bir kapta karıştırıp 10 dakika üzerini kapatıp bekletiyoruz.
- Daha sonra unu ve tuzu da ekleyerek ele çok hafif yapışkan yumuşak bir hamur elde edeceğiz. 1 saat üzerini hava almayacak halde kapatıp dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Bu ortada iç gerecimizi ince ince doğruyoruz ve tavada güzelce tavuklar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurdan 6 beze çıkarıyoruz ve üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendiriyoruz.
- Tek tek bezelerimizi elimizle açarak iç gerecimizi doldurup üzerine de kaşar ekleyerek tekrar elimizde yuvarlıyoruz ve yavaşça üzerine bastırıyoruz.
- Tekrar 10 dakika dinlendiriyoruz. İster tavada ister tost makinesinde yağ kullanmadan önlü artlı pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.