teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram karnabahar
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı domates sosu (Yazdan hazırladığım sostan kullandım)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar rendesi
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karnabaharı çiçeklerinden ayıralım, kaynayan suya limon sıkalım, üzerine karnabaharı ekleyelim 8-10 dk kadar haşlayalım (Çok haşlanmasın fırınlanacak) Haşlanan karnabaharı borcama alalım.
- Öbür taraftan tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım tavaya alalım, suyunu çekene denk kavuralım.
- Salça ekleyelim sonra üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim az birşey kavuralım. Üzerine küp küp doğranmış havuçları ekleyelim tekrar soteleyelim. Bezelye ve kapya biberi ekleyelim, zerzevatları hoş kavuralım.
- En son olarak domates sosunu ve tuzunu baharatlarını ekleyip, kavuralım. Bir bardak su ek edip 5 dakika pişirip harcımızı karnabaharların üzerine dökelim.
- Beşamel sosumuz için; tereyağımızı eritip unumuzu ekleyip un kokusu çıkana denk karıştırıp kavuralım üzerine sütümüzü ek edip karıştıralım koyulaşsana denk ocaktan alalım. İçine tuzunu karabiberi ekleyip yemeğimizin üzerine gezdirelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim inmesine 5 dk kala kaşar rendeleyip tekrar fırında erimesini sağlayalım. Sıcak sıcak akşam yemeğimizi servis edebilirsiniz afiyet olsun ????????