Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet)

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
tavuklu-besamel-soslu-karnabahar-karnabahari-sevdiren-lezzet.jpg

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı İçin Materyaller

  • 300 gram karnabahar
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı domates sosu (Yazdan hazırladığım sostan kullandım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Beşamel sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine;
  • Kaşar rendesi

Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle karnabaharı çiçeklerinden ayıralım, kaynayan suya limon sıkalım, üzerine karnabaharı ekleyelim 8-10 dk kadar haşlayalım (Çok haşlanmasın fırınlanacak) Haşlanan karnabaharı borcama alalım.
  2. Öbür taraftan tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım tavaya alalım, suyunu çekene denk kavuralım.
  3. Salça ekleyelim sonra üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim az birşey kavuralım. Üzerine küp küp doğranmış havuçları ekleyelim tekrar soteleyelim. Bezelye ve kapya biberi ekleyelim, zerzevatları hoş kavuralım.
  4. En son olarak domates sosunu ve tuzunu baharatlarını ekleyip, kavuralım. Bir bardak su ek edip 5 dakika pişirip harcımızı karnabaharların üzerine dökelim.
  5. Beşamel sosumuz için; tereyağımızı eritip unumuzu ekleyip un kokusu çıkana denk karıştırıp kavuralım üzerine sütümüzü ek edip karıştıralım koyulaşsana denk ocaktan alalım. İçine tuzunu karabiberi ekleyip yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  6. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim inmesine 5 dk kala kaşar rendeleyip tekrar fırında erimesini sağlayalım. Sıcak sıcak akşam yemeğimizi servis edebilirsiniz afiyet olsun ????????
Tavuklu Beşamel Soslu Karnabahar (Karnabaharı Sevdiren Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,431Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt