Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Bohça Kebabı

Tavuklu Bohça Kebabı
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-bohca-kebabi-15.jpg

Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler


Krep için
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağından biraz eksik un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Sıvı yağ (pişirmek için)
Tavuklu harcı için;
  • 2 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2 adet kırmızı biber (julyen)
  • 2 adet yeşil biber (julyen)
  • 400 gram mantar
  • 750 gram kemiksiz tavuk pirzola (veya göğüs eti)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu için;
  • 2 su bardağı süt (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavamıza tavuklarımızı ekleyip suyu çekene kadar pişirelim.
  2. Ardından sıvı yağ ekleyip 1- 2 dakika soteleyelim.
  3. Daha sonra mantarları ekleyip güzelce sotelemeye devam edelim.
  4. Son olarak soğanları ve biberleri de ekleyip sotelemeye devam edelim. Tuzu,karabiberi,dereotu ve maydanozu da ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Krep için uygun bir karıştırma kabına un, su ve sütü alarak çırpalım.
  6. Üzerine yumurta ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  7. Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ocağa aldığımız teflon tavaya fırça ile çok az yağ sürelim.
  8. Yağ kızdıktan sonra hamurumuzdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek yayılmasını sağlayalım.
  9. Hamurun yüzeyi göz göz olduktan sonra tersini çevirerek o yüzeyini de pişirelim.
  10. Pişen krebimizi tabağa alalım ve hamur bitinceye kadar bu şekilde pişirmeye devam edelim. Krebimizi bir kaseye yayalım.
  11. Tavuklu harcımızdan krebimizin ortasına 2-3 kaşık olacak şekilde koyalım ve krebi harcın üzerine doğru kapatarak bohça haline getirelim, borcama dizelim tüm malzemelerimiz bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edelim.
  12. Beşamel sosu için uygun bir tencerede sıvı yağ ve unu kavuralım.
  13. Ardından sütü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Sos kaynayana kadar çırparak pişirmeye devam edelim.
  14. Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
  15. Tavuklu kreplerimizin üzerine beşamel sosumuzdan döktükten sonra kaşar peyniri rendesini serpelim.
  16. Kreplerimizi önceden ısıtılmış 180°c fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
  17. Pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!.Not:ben servis ederken tavada yağlı salça kavurdum çok lezzetli oluyor dilerseniz sizde bu şekilde servis edebilirsiniz.
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt