Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Krep için
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağından biraz eksik un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Sıvı yağ (pişirmek için)
- 2 adet kuru soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
- 2 adet kırmızı biber (julyen)
- 2 adet yeşil biber (julyen)
- 400 gram mantar
- 750 gram kemiksiz tavuk pirzola (veya göğüs eti)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Bir tutam dereotu
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Kaşar peyniri
Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavamıza tavuklarımızı ekleyip suyu çekene kadar pişirelim.
- Ardından sıvı yağ ekleyip 1- 2 dakika soteleyelim.
- Daha sonra mantarları ekleyip güzelce sotelemeye devam edelim.
- Son olarak soğanları ve biberleri de ekleyip sotelemeye devam edelim. Tuzu,karabiberi,dereotu ve maydanozu da ekleyip ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Krep için uygun bir karıştırma kabına un, su ve sütü alarak çırpalım.
- Üzerine yumurta ve tuzu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Pürüzsüz bir hamur elde ettikten sonra ocağa aldığımız teflon tavaya fırça ile çok az yağ sürelim.
- Yağ kızdıktan sonra hamurumuzdan 1 kepçe kadar tavaya dökerek yayılmasını sağlayalım.
- Hamurun yüzeyi göz göz olduktan sonra tersini çevirerek o yüzeyini de pişirelim.
- Pişen krebimizi tabağa alalım ve hamur bitinceye kadar bu şekilde pişirmeye devam edelim. Krebimizi bir kaseye yayalım.
- Tavuklu harcımızdan krebimizin ortasına 2-3 kaşık olacak şekilde koyalım ve krebi harcın üzerine doğru kapatarak bohça haline getirelim, borcama dizelim tüm malzemelerimiz bitene kadar bu şekilde hazırlamaya devam edelim.
- Beşamel sosu için uygun bir tencerede sıvı yağ ve unu kavuralım.
- Ardından sütü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştıralım. Sos kaynayana kadar çırparak pişirmeye devam edelim.
- Kaynadıktan sonra karabiber ve tuzu ekleyerek kaynayıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alalım.
- Tavuklu kreplerimizin üzerine beşamel sosumuzdan döktükten sonra kaşar peyniri rendesini serpelim.
- Kreplerimizi önceden ısıtılmış 180°c fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim.
- Pişen yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!.Not:ben servis ederken tavada yağlı salça kavurdum çok lezzetli oluyor dilerseniz sizde bu şekilde servis edebilirsiniz.