Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-borek.jpg

Tavuklu Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket 5’li yufka
  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • 4 adet tatlı sivri biber
  • 2 adet orta uzunluk domates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ yahut zeytinyağı
Sosu İçin
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım çay bardağı su

Tavuklu Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tavukları sote formunda doğrayıp yağı ısıttığımız tencerenin içine alalım. Tavukları biraz soteledikten sonra küp küp doğradığımız soğanları içine atıp kavuralım.
  2. İnce ince doğradığımız biberleri içine atalım. Daha sonra domatesleri doğrayıp içine atalım. En son baharatları ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Tavuk harcımız piştikten sonra ılık hale gelmesini bekleyelim ki yufkamızı dağıtmasın. Sosun gereçlerini bir kasede birleştirip çırpalım.
  4. 5 adet yufkayı üst üste koyup 8’e bölelim. 1 dilim yufkanın içine sostan sürelim ve 1 dilim daha yufkayı üstüne koyalım ve tekrar sosu sürdükten sonra tavuklu harçtan koyup rulo formunda saralım.
  5. Toplam 20 adet börek çıkmış oluyor. Böreklerin üzerine de artmış olan sostan tekrar sürelim. Üstüne susam koyalım.
  6. Evvelden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun :)
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt