Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Börek

Tavuklu Börek
0
33

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
tavuklu-borek.jpg

Tavuklu Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yufka
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 maydanoz
  • 10 adet mantar
  • 1 adet orta uzunluk domates
Sosu için:
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı duru yağ
  • 2 yumurta (1’in sarısı üzerinde)

Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sos için tüm materyalleri 1 kaseye ekleyin ve karıştırın.
  2. Soğanı ince ince doğrayın ve kızartın.
  3. Akabinde tavukları ekleyin. Bahartlarını ek edin.
  4. Yeşillik hariç öteki ince doğranmış yiyecekleri ekleyin ve 10 dakika pişirin. Pişene yakın yeşillikleri ekleyin.
  5. 1 adet yufkayı fırın kabına koyun.
  6. Ortasına 2-3 yemek kaşığı sosu (alabildiği kadar) dökün ve bir fırça ile yayın. Yufka bitene kadar 1 kısım yufka ve 1 kısım sos ile bitirin.
  7. Ortasına iç harcı dökün ve yayın.
  8. Son olarak kalan 1 yufkayı modüllere ayırıp sosu üzerine dökün.
  9. Daha sonra yufkaların kenarlarını kapatarak sosu dökün.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kırılana kadar pişirin.
Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt