Tavuklu Buğday Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı haşlanmış tavuk eti
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pulbıber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- 1/2 (yarım) demet maydanoz, dereotu
Tavuklu Buğday Çorbası Tanımı Yapılışı
- Evvelden buğdayı haşlıyoruz, tavukları haşlıyoruz ve parçalıyoruz suyunu çorbada kullanıyoruz.
- Unu ve naneyi bir ölçü sıvı yağda kavuruyoruz tavuk suyunu ek ediyoruz karıştırıyoruz yoğurdu bir ölçü suyla güzelce çırpıyoruz.
- Bu basamak kıymetli yoğurta hiç topaklaşma kalmamalı çorbaya ek ediyoruz, tavukları ve tuzunu ek ediyoruz. Kaynayınca üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ve kırmızı biberi kızdırıp çorbaya ek ediyoruz .
- İnce kıyım dereotu ve maydanozu ekleyip çorbanın altını kapatıyoruz. Afiyet olsun.