Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifim

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifim
0
45

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tavuklu-bugu-kebabi-tarifimmm.jpg

Tavuklu Buğu Kebabı Tanımım İçin Gereçler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2/3 adet patates
  • 2/3 adet kırmızı kapya biber
  • 2/3 adet yeşil sivri biber
  • 1/2 (yarım) adet kuru soğan
  • 1/2 (yarım) adet havuç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel Sosu İçin;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
Üzeri İçin;
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Buğu Kebabı Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yarım su bardağı sıvı yağı tencereye ekleyin daha sonra 1/2 adet kuru soğanları ince ince doğruyoruz tencereye alıp kavuruyoruz kısık ateşte.
  2. 1/2 adet havuçlarınızı küp küp doğrayınız ve tencereye alınız.
  3. 2/3 adet yeşil sivri biber ve kırmızı kapya biberleri ince ince küp formunda doğruyoruz ve tencereye alınız .
  4. 3 adet orta uzunluk patatesleri orta uzunluk formunda küp küp doğrayınız.
  5. 500 gram tavuk göğsünü tencereye alın ve kavurun tuzunu , karabiberini ekleyin.
  6. Domates ekleyebilirsiniz yahut salça ekleyerek karıştırınız. 5 dakika kadar pişiriniz ve 1.5 su bardağı su ekleyip karıştırınız.
  7. En son olarak bezelyelerini koyunuz.
  8. Tepsiye dökünüz yaptığımız harcı.
  9. Beşamel sosunu bu ortada yapmaya başlayabiliriz .1 yemek kaşığı tereyağını tencere alınız ve 4 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın ocakta ve 2 yemek kaşığı un ekleyip, 3-4 dakika kadar kavuruyoruz un kokusu çıkana kadar.
  10. Kavurduğumuz unun içine 2 su bardağı süt ekleyip karıştırınız ve karabiber ,tuz ekleyip karıştırınız.
  11. Tepsiye döktüğümüz buğu kebabının üzerine beşamel sosunu döküyoruz.
  12. 180 derece 15 dakika kadar pişiriniz ve ve kaşar rendesini ekleyip üzerine fırına veriniz tekrardan ve kaşarlar çok kızaracak biçimde pişiriniz. Şimdiden herkese afiyet bal olsun.
Tavuklu Buğu Kebabı Tanımım Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt