Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Buğu Kebabı

Tavuklu Buğu Kebabı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tavuklu-bugu-kebabi.jpg

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler


Tavuk sote için
  • 1 adet bütün tavuğun göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2-3 adet yeşil/kırmızı biber
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • Tuz /karabiber /pul biber gibi baharatlar
Garnitür için;
  • 1 orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 avuç bezelye
Beşamel sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • Tuz-karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle garnitür için malzemeleri küp küp doğrayıp biraz tuzla haşlıyoruz.
  2. Tavuk sote için sıvı yağda soğan ,sarımsak ,biber ,domatesi soteleyip küp küp doğranmış olan tavuk göğsünü ekleyip 1 çay bardağı kaynar su ilave edip suyunu biraz çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Pişen et soteyle garnitürlerimizi karıştırıp bir borcama yayıyoruz.
  4. Beşamel sos için tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyip beşamel sosu borcamdaki tavuk sotenin üzerine yayıp üzerine rendelenmiş kaşar ilave ediyoruz.
  6. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt