elektronikci
FD Üye
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk sote için
- 1 adet bütün tavuğun göğsü
- 1 adet soğan
- 2-3 adet yeşil/kırmızı biber
- 1-2 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- 1 çay bardağı kaynar su
- Tuz /karabiber /pul biber gibi baharatlar
- 1 orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 avuç bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz-karabiber
- Kaşar peyniri
Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle garnitür için malzemeleri küp küp doğrayıp biraz tuzla haşlıyoruz.
- Tavuk sote için sıvı yağda soğan ,sarımsak ,biber ,domatesi soteleyip küp küp doğranmış olan tavuk göğsünü ekleyip 1 çay bardağı kaynar su ilave edip suyunu biraz çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişen et soteyle garnitürlerimizi karıştırıp bir borcama yayıyoruz.
- Beşamel sos için tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra karabiber ve tuz ekleyip beşamel sosu borcamdaki tavuk sotenin üzerine yayıp üzerine rendelenmiş kaşar ilave ediyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.