bilgisayarci
FD Üye
Tavuklu Buhara Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 2 modül bonfile tavuk
- 5 çay bardağı baldo pirinç
- 5 ,5 bardak sıcak su
- 400 gram mantar
- 550 gram konserve garnitür
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 3 diş sarımsak
Tavuklu Buhara Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçler kaynamış tuzlu sıcak suda 1 saat ıslatılır.
- Öteki tarafta zeytinyağı tavada ısıtılır, tavuklar kuşbaşı olarak doğranıp sotelenir.
- Üzerine küp küp doğranmış mantarlar, sarımsak öbür tüm baharatlar eklenir.
- Garnitürler ve diğer bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulmuş pirinçler de eklenir.
- Orta ateşte hiç karıştırılmadan pişirilir.
- Yarım saat dinlendikten sonra servis tabağına karşıt çevrilir.