Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 tavuk budu
- 1, 5 bardak bulgur
- 3 bardak tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz, kırmızı tatlı tozbiberi
Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Tavuk butlarını pişene kadar suyun içinde kaynatıyorsunuz.
- Kaynadıktan sonra etlerini kemiğinden ayırıp farklı bir tavada yağda ve tatlı toz bibere ile kavuruyorsunuz.
- Bulgur pilavı için bir tencerede yağı eritiyorsunuz.
- Yağın içine 1, 5 su bardağı bulguru ekliyorsunuz ve yağ ile kavuruyorsunuz.
- 3 bardak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte 12 dakika kaynatıyorsunuz.
- Pilavımız çektikten sonra, kavurmuş olduğunuz Tavuk erlerine bir tabakta üstüne servis ediyorsunuz.