Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tavuklu Bulgur Pilavı

Tavuklu Bulgur Pilavı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı bulgur
  • 1 bütün tavuk (küçük uzunluk olacak)
  • Pişen tavuğun suyu (yaklaşık 4 bardak)
  • 3 su bardak sıcak su (bulgurunuzun çeşidine nazaran su ölçüsü değişebilir)
  • 3 yemek kaşığı dolusu tereyağı (3 yemek kaşığı tereyağın bir yemek kaşığı tavuk için)
  • Tuz

Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tavuk kesimlere bölünür tencereye konulur.
  2. Üzerine çıkacak kadar su eklenir.
  3. İçine tuz ve tereyağ konur.
  4. Burada tuz ölçüsüne dikkat edilmelidir zira tuz bulgura da eklenecektir.
  5. Orta ateşte pişirilir.
  6. Pişen tavuk kemiğinden ayrılarak didiklenir.
  7. Tencereye tereyağı alındıktan sonra yıkanmış bulgur ek edilir.
  8. 1-2 çeşit çevirdikten sonra pişen tavuğun suyu, didiklenmiş tavuk, tuz ve sıcak su eklenir.
  9. Suyunu çekip demlene kadar pişirilir. Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Tavuklu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,716Mesajlar
29,783Kullanıcılar
uarasSon üye
Üst Alt