Tavuklu Burger Tanımı İçin Gereçler
- 700 gram kemiksiz tavuk but (Göğüs olmaz kuru düşer )
- 4-5 adet kırmızı ve yeşil biber
- 2 adet kuru soğan
- 1 kutu krema
- Tuz, karabiber ve sarımsak tozu
- Dilerseniz sarımsak da koyabilirsiniz
- 6 adet burger ekmeği
- Dilim yahut rende kaşar
- 2-3 kaşığı eritilmiş tereyağ
Tavuklu Burger Tanımı Yapılışı
- Derin bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyup biraz kızdırın üzerine tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Pişen tavuk üzerlerine sırası ile soğan ve biberler ekleyin, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu da ekleyip ağzı kapalı bir biçimde güzelce pişirip suyunu çektirin.
- Üzerine son olarak da kremamızı ekleyip çok az sulu kalacak halde biraz daha kaynatın. Yeterlice pişmesini beklerken ekmeklerimizin ortalarını alalım.
- Fotoğraftaki üzere en alt katmanına kaşar üzerine harcımızdan üzerine tekrar kaşar ve ekmeklerin kapaklarını kapatıp erittiğimiz tereyağını fırça yardımı ile sürelim.
- Üzerine yağlı kağıt kapatıp baskı uygulaması için bir tepsi daha koyup 170 derecelik fırında güzelce kaşarlar eriyene kadar pişirelim ????
- Tepsiyi ve yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha üzerleri kızarana kadar fırında bekletip alalım servise hazır. Afiyet olsun