Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Burger

Tavuklu Burger
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-burger-9.jpg

Tavuklu Burger Tanımı İçin Gereçler

  • 700 gram kemiksiz tavuk but (Göğüs olmaz kuru düşer )
  • 4-5 adet kırmızı ve yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kutu krema
  • Tuz, karabiber ve sarımsak tozu
  • Dilerseniz sarımsak da koyabilirsiniz
  • 6 adet burger ekmeği
  • Dilim yahut rende kaşar
  • 2-3 kaşığı eritilmiş tereyağ

Tavuklu Burger Tanımı Yapılışı

  1. Derin bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyup biraz kızdırın üzerine tavukları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Pişen tavuk üzerlerine sırası ile soğan ve biberler ekleyin, tuz, karabiber ve sarımsak tozunu da ekleyip ağzı kapalı bir biçimde güzelce pişirip suyunu çektirin.
  3. Üzerine son olarak da kremamızı ekleyip çok az sulu kalacak halde biraz daha kaynatın. Yeterlice pişmesini beklerken ekmeklerimizin ortalarını alalım.
  4. Fotoğraftaki üzere en alt katmanına kaşar üzerine harcımızdan üzerine tekrar kaşar ve ekmeklerin kapaklarını kapatıp erittiğimiz tereyağını fırça yardımı ile sürelim.
  5. Üzerine yağlı kağıt kapatıp baskı uygulaması için bir tepsi daha koyup 170 derecelik fırında güzelce kaşarlar eriyene kadar pişirelim ????
  6. Tepsiyi ve yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha üzerleri kızarana kadar fırında bekletip alalım servise hazır. Afiyet olsun ❤️
 
858,497Konular
981,912Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt