Tavuklu Çardak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yufka
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane kapya biber
- 1 tane domates
- Tuz
- Kara biber
- Sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı galeta unu
- Yarım bardak beyaz un
Tavuklu Çardak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuklarımızı minik minik doğrayalım. Soğan biber hepsini sıvı yağda kavuralım.
- Baharatlarını tuzunu da ekleyerek altını kapatalım.
- Yufkalarımızı istediğimiz büyüklükte üç gen keselim ben dört e değil altı parçaya olarak kesiyorum.
- İçine hazırladığımız tavuktan koyarak tek tek saralım, una bulayalım.
- Yumurtayla sütü güzelce çırpalım, una buladığımız börekleri yumurtalı karışıma batıralım.
- Ardından galeta ununa batıralım. Kızgın sıvı yağda kızartalım, ister yoğurtla ister sade yiyebilirsiniz.