Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Çarkıfelek Çöreği

Tavuklu Çarkıfelek Çöreği
0
32

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
tavuklu-carkifelek-coregi.jpg

Tavuklu Çarkıfelek Çöreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 paket instant kuru maya
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta (1’inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 5-5,5 su bardağı kadar un (zaten hamuru şekillendirme ve açma esnasında da un serptiğimizden hamurumuzun sert olmaması için unu kontrollü eklemek gerekiyor. Yoğurma sonunda yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olmalı)
İç harcı için;
  • 3 adet orta boy tavuk göğsü
  • 1 adet büyük boy domates (ben kullanmadım zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
  • 1 adet kapya biber (ben eklemedim zevkinize göre ekleyebilirsiniz)
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için;
  • Susam
  • Çörek otu

Tavuklu Çarkıfelek Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımızı hazırlamaya başlayalım. Yağımızla birlikte bütün malzemeyi soteleyelim. Güzelce kavurduktan ve suyunu iyice çektikten sonra altını kapatalım tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde soğumaya bırakalım.
  2. Hamurumuz için sıvılar öncelikle olmak üzere karıştırmaya başlayalım. Un hariç tüm malzeme karıştıktan sonra en son un eklemesini yapalım. Hamurumuz hazır olunca yarım saat kadar üzeri örtülü olarak mayalanmaya bırakalım.
  3. Hamur hazır olunca oklavamızla ve un serperek açıp şekilde görüldüğü gibi keselim ve yağlı kağıt üzerinde olacak şekilde üçgen şekilleri birleştirelim. Ortaya doğru hamuru iyice yayalım ve o alana tavuk iç harcımızı güzelce yerleştirelim.
  4. Sonrasında tek tek alta doğru birleştirecek şekilde kapatalım hamur köşelerimizi.
  5. Üzerine yumurta sarımızı sürelim ve susamla çörek otu serpiştirelim.
  6. Yağlı kağıt üzerinde yapmak çok önemli. Tepsiye geçirirken şeklin bozulma ihtimali ortadan kalkıyor böylelikle.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var alt ve üst kızarana kadar pişirmek yeterlidir. Sıcak servis yapın tadı enfess oluyor. Şimdiden afiyet olsun :).
Tavuklu Çarkıfelek Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt