Tavuklu Çıtır Taco (Geleneksel Meksika Yemeği) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet orta uzunluk patates
- Tuzlu su
- 250 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tavuk baharatı
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Yağ
- Iceberg marul
- 6 adet lavaş
- Barbekü sos
Tavuklu Çıtır Taco (Geleneksel Meksika Yemeği) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet orta uzunluk patatesi kibrit formunda ince bir formda keselim.
- Daha sonra tuzlu suda marine edelim yaklaşık yarım saat.
- Bu esnada tavuk göğsünü jülyen biçiminde doğrayalım.
- Tavaya az ölçüde yağ koyup tavukların her tarafı birebir renk olana kadar yüksek ateşte pişirelim.
- Birebir renge ulaştığında baharatları ve tuzu ek edelim. Yazdığım tavuk baharatı aktardan aldığım bir karışım. Köri, sarımsak tozu üzere baharatlar içeriyor. Kendi zevkinize nazaran baharatları ekleyip çıkarabilirsiniz.
- Baharatları ekledikten sonra yaklaşık 5 dk kısık ateşte pişirelim.
- Lavaşları görseldeki üzere ağzı geniş bir kaseyi zıt çevirip (taco cepleri boyutunda) keselim.
- Görseldeki üzere fırın ızgarasına dizip 180° fırında çıtır çıtır olana kadar pişirelim.
- En alta doğradımız marulları daha sonra tavukları ve en üste patates kızartmamızı ekleyelim.
- Dilerseniz barbekü sos sıkabilirsiniz tavukla ahengi çok hoş oluyor.