Tavuklu Çoban Kebabı (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk fileto
- 2 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 adet sarı biber
- 1 su bardağı bezelye
- 2 diş sarımsak
- 1 adet iri havuç
- 1 adet iri domates
- Yarım su bardağı sıvı yağ (varsa mısır yağı)
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Çay kaşığı ucuyla pul biber
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- Tepsinin üzerini kapatmak için 1 adet yağlı kağıt
Tavuklu Çoban Kebabı (Fırında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri küp küp doğruyoruz ve borcam tepsimize diziyoruz.
- Sarımsaklarımızı soyup bütün halinde üzerine koyuyoruz.
- Zaten sosu dökünce karıştıracağız ve harman olacak malzemeler görseldeki gibi.
- Sosunu hazırlayalım;Tüm sos malzemelerini ayrı bir kapta bir güzel karıştırıyoruz ( hepsini yani).
- Hazırladığımız sosu malzemelerin üzerine döküp karıştırıyoruz.
- Üzerini ıslattığımız tepsi kağıdı ile örtüp önceden 200 derecede ısıttığımız fırınımıza atıp 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.
Ben bulgur pilavı ve turşuyla servis ettim. Emin olun yapacak olanlar pişman olmayacak lezzet garantisi veriyorum. Ayrıca çok pratik ve kurtarıcı bir yemek.
????????Tarifi defterinize eklemeyi ve takip etmeyi unutmayın????.
Tavuklu Çoban Kebabı (Fırında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı