elektronikci
FD Üye

Tavuklu Çoban Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram tavuk göğsü (Kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı sıcak su
- Kekik
- Tuz
- Pulbiber
- Kimyon
Tavuklu Çoban Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün zerzevatları küp küp doğrayın fırın kabına alın, bezelyeyi ve tavuğu da ekleyin.
- Sosu için salçalar, sıvı yağ, sıcak su ve baharatları bir kaba alın salçaları eritip yemeğe gezdirin yeterlice her yanına yayılması için karıştırın.
- Üzerine ıslatılıp suyu sıkılmış yağlı kağıt serin.
- 200 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.