Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler
Tavuk marine için;
- 600 gram tavuk
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ̆
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- 2 büyük uzunluk patates
- 2 tane domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam toz şeker
- 1 diş sarımsak
- 1 kase dolusu yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Çok az tuz
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı
- Tavuklarımızı ince uzun bir şekilde keselim.
- Tavuklarımızı bir kapta materyallerle birlikte karıştırıp marine edelim ve 30 dk bekletelim.
- Patateslerimizi soyalım ve çıtır olması için ince ince olcak şekilde keselim.
- Sonrasında patateslerimizi yıkayalım ve soğuk suda biraz bekletelim.
- Birinci önce domates sos üretimiyle başlayalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Domateslerimiz bir sos tenceresine alalım tuz şeker salça sarımsak ekleyim 15 dk kaynatalım.
- Patatesleri ince ince kesmiştik ve suda bekletmiştik patateslerimizi havluya alalım uygunca bir kurulayalım.
- Patateslerimizi kızgın yağda kızartalım patatesler kızardıktan sonra tuz serpelim ve bir köşeye alalım.
- Marine ettiğimiz tavukları kızgın tavada çok yakmadan kontrollü bir şekilde pişirelim.
- Servis aşamasına gelecek olursak birinci önce patateslerimizi tabağımıza çokça koyalım.
- Üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdumuzdan 2 kaşık dökelim.
- Yoğurdu koyduktan sonra üzerine sosumuzu koyalım eğer sosumuz soğuduysa ısıtalım.
- Son olarak en üste tavuklarımızı düzenli bir şekilde dizelim.