Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tavuklu-cokertme-kebabi-2.jpg

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 4-5 adet patates
Marinesi için;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 dış rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
Salçalı sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağına yakın su
  • Yarım çay kaşığı kekik
Yoğurt sosu için;
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavukları jülyen olacak formda doğuruyoruz.
  2. Marinesi için verilen materyalleri karıştırıp doğradığımız tavukları da içine alarak güzelce karıştırıyoruz.
  3. Üzerini kapatıp en az bir saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
  4. Patatesleri kibrit çöpü inceliğinde doğrayıp kızartıyoruz.
  5. Dinlenen tavukları da yapışmaz yüzeyli bir tavada artlı önlü pişiriyoruz.
  6. Tavuklar pişerken salçalı sosunu ve yoğurdu hazırlıyoruz.
  7. Salçalı sos için bir tavaya zeytinyağı alıp salçayı ve sarımsağı kavuruyoruz.
  8. Üzerine suyu, kekiği ve tuzunu ekleyip karıştırıp az daha pişirdikten sonra hazır bekletiyoruz. Tıpkı biçimde yoğurt sosunu da bir kasede hazır bekletiyoruz.
  9. Kızarttığımız patatesleri servis edeceğimiz tabağa koyuyoruz.
  10. Pişen tavukları da patateslerin üzerine yerleştirip salçalı sostan ve yoğurttan üzerine gezdirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt