teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğüsü
- 4 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 diş sarımsak
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Göz kararı salçalı sos
- Kimyon, karabiber, kekik, tozbiber, tuz
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce göğüsü ince uzun kesiyoruz.
- Sirke, sıvı yağ, sarımsak tozbiber hariç diğer baharatları atıp marine ediyoruz.
- Sonra kızmış yağsız tavaya atıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz suyunu çektikten sonra az bişey yağ koyup hafif kızartıyoruz.
- Patatesleri de aynı şekilde ince ve uzun doğruyoruz suya koyup biraz ovalıyoruz nişastası gitsin diye sonrasında temiz bir bez yardımı ile iyice kurutup kızgın yağda kızartıyoruz.
- Bu arada bir kase yoğurdumuzu ve istediğimiz miktara göre salçalı sosu hazırlıyoruz.
- Patatesler kızardıktan sonra bir kaba alıp az bişey tozbiber ve tuz atıp harmanlıyoruz.
- Bütün işlemler bittikten sonra servis tabağımıza ilk patatesi sonra yoğurdu üstüne salçalı sosu ve en son tavuk göğsünü koyup servise hazır hale getiriyoruz. Efsane güzel oluyor deneyenlere şimdiden afiyet olsun .