teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber, kırmızı biber
- 1 ya da 2 diş sarımsak
- Tuz
- İsteğe bağlı biraz köri sos atılabilir
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak (severseniz)
- 1,5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2,5 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu marine malzemeleri ile karıştırıp en az 1 saat marine edelim.
- Patatesleri kibrit gibi ince ince keselim.
- Salçalı sos için yağda biraz salçaları kavuralım sonra diğer malzemeleri karıştırıp pişirelim.
- Marine olan tavukları tavaya alarak sote gibi pişirelim.
- Patatesleri kızgın yağda kızartalım.
- Bütün her şeyi pişirdikten sonra yoğurdu sarımsak ile birleştirelim.
- Tabaklamaya gelince 1 porsiyon olarak patatesleri tabana koyalım, üzerine yoğurdu dökelim.
- Üzerine salçalı sosu koyalım ve tavukları salçalı sosun üzerine koyup servis edelim.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı