teknolojiuzmani
FD Üye
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patates
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytin yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber, kırmızı biber
- 1 ya da 2 diş sarımsak
- Tuz
- İsteğe bağlı biraz köri sos atılabilir
- 1 kase yoğurt
- 1-2 diş sarımsak (severseniz)
- 1,5 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2,5 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay bardağı su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuğu marine malzemeleri ile karıştırıp en az 1 saat marine edelim.
- Patatesleri kibrit gibi ince ince keselim.
- Salçalı sos için yağda biraz salçaları kavuralım sonra diğer malzemeleri karıştırıp pişirelim.
- Marine olan tavukları tavaya alarak sote gibi pişirelim.
- Patatesleri kızgın yağda kızartalım.
- Bütün her şeyi pişirdikten sonra yoğurdu sarımsak ile birleştirelim.
- Tabaklamaya gelince 1 porsiyon olarak patatesleri tabana koyalım, üzerine yoğurdu dökelim.
- Üzerine salçalı sosu koyalım ve tavukları salçalı sosun üzerine koyup servis edelim.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.