elektronikci
FD Üye
Tavuklu Çökertme Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tüm büyük tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tutam kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 3 büyük patates
- Sıvıyağ
- Tuz
- 2 tane domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Tavuklu Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tavuk göğüslerini jülyen doğrayalım.
- Ardından tavuğu marine etmek için marine materyallerini tavuğa ek edelim ve uygunca karıştıralım.
- Tavuğumuzu dolaba kaldırıp, bekletelim.
- Patateslerimizi kibrit çöpü üzere keselim ve suya koyup, bekletelim.
- Patatesler ve tavukları 2 3 saat beklettikten sonra patateslerimizi süzelim ve tuzlayalım.
- Patateslerimizi bol sıvı yağda kızartalım birebir anda öbür bir tavada tavuklarımızı pişirmeye başlayalım.
- Başka bir tavada rendelenmiş domates rendelenmiş sarımsak salça ve sıvı yağımızı alıp, pişirelim.
- Hepsini birebir anda yapmamız kıymetli sarımsaklı yoğurdumuzu da yapalım.
- Hepsi piştikten sonra evvel patatesi sonra yoğurdumuzu akabinde domates sosumuzu dökelim ve üzerine tavuklarımızı alalım. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.