
Tavuklu Dolma Biberi Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram tavuk göğsü
- 1 su bardağı pirinç
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet küp doğranmış domates(kabuksuz)
- İsteğe bağlı maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kekik( bol)
- Nane
- Pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- Dolma biberlerin yarısına gelecek kadar su
- Tuz
- Kekik
- Yağ
Tavuklu Dolma Biberi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hoş bir akşam yemeği için öncelikle bir kabın içine doğramış olduğumuz soğan, tavuk ve domatesi ekleyip üzerine öbür materyalleri koyup yeterlice harmanlıyoruz.
- Daha sonra kapaklarını açtığımız dolma biberlerinin içlerini dolduruyoruz çok fazla doldurursanız pirinçler dışarı çıkabilir.
- Üzerine domates koyarsanız dağılmasını önleyebilirsiniz.
- Yaptığımız salçalı sosu dolma biberlerinin en az yarısına gelicek biçimde tencereye koyuyoruz evvel yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte yarım saat kadar pişirmeniz kâfi olacaktır.
- Yanında hoş bir salata ve cacıkla çok keyifle yiyebilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun