Tavuklu Ekşili Köfte Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk budu
- Yarım tavuk göğsü
- 1, 5 su bardağı ıslatılmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1, 5 litre su
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağından biraz fazla un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1’5 su bardağı kaynar su
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Ekşili Köfte Tanımı Yapılışı
- Yemeğimiz biraz kademeli fakat güç değil.
- Öncelikle nohutu ve tavukları düdüklüye alalım, suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatalım.
- 45 dakika pişirelim.
- Nohut ve tavukları katiyen bir ortada haşlayın lezzetleri çok daha âlâ geçiyor içine.
- Derin bir kapta ince bulgur, irmik, un, salça ve baharatları alalım.
- Suyu ekleyip biraz kaşık yardımı ile karıştırıp soğuduktan sonra elimizle yoğuralım.
- Köfte hamuru içli köfte hamurundan bir tık sert olacak, toplanan kadar yoğuralım.
- Fındıktan az büyüklükte toplar yapalım, unlu kaba alalım.
- Nohut ve tavuklar da haşlandıktan sonra tencereye zeytinyağını alıp soğanları ince ince doğrayıp kavuralım. Salçaları ekleyelim.
- Haşlanan tavukların suyunu kavurduğumuz salçaya ekleyelim.
- Su yetersiz gelir ise 1 su bardağı kaynar su ekleyebilirsiniz.
- Tavukları didikleyelim, nohutlar ile birlikte tencereye alalım.
- Bir kaç dakika pişirdikten sonra köfteleri atalım.
- Akabinde reyhan, nane, kekik, sarımsak, karabiberi ekleyelim.
- Bir limonun suyunu sıkalım onuda ekleyelim.
- Bir tatlı kaşığı salçayı çiğden tencereye alalım güzelce yemeği ezmeden karıştıralım.
- Ekşiliğini denetim edin, az gelir ise limon eklemesi yapabilirsiniz. Bu kısım size kalmış.
- Tuzunu denetim edip damak tadınıza nazaran ayarlayın.
- Köfteler pişene kadar kaynasın. Yemeğimiz hazır, afiyet olsun.