Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tavuklu Ekşili Köfte

Tavuklu Ekşili Köfte
0
132

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
tavuklu-eksili-kofte-2.jpg

Tavuklu Ekşili Köfte Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet tavuk budu
  • Yarım tavuk göğsü
  • 1, 5 su bardağı ıslatılmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1, 5 litre su
Köftesi için;
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1’5 su bardağı kaynar su
Yemeğin sosu için;
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuklu Ekşili Köfte Tanımı Yapılışı

  1. Yemeğimiz biraz kademeli fakat güç değil.
  2. Öncelikle nohutu ve tavukları düdüklüye alalım, suyu ve tuzu ekleyip kapağını kapatalım.
  3. 45 dakika pişirelim.
  4. Nohut ve tavukları katiyen bir ortada haşlayın lezzetleri çok daha âlâ geçiyor içine.
  5. Derin bir kapta ince bulgur, irmik, un, salça ve baharatları alalım.
  6. Suyu ekleyip biraz kaşık yardımı ile karıştırıp soğuduktan sonra elimizle yoğuralım.
  7. Köfte hamuru içli köfte hamurundan bir tık sert olacak, toplanan kadar yoğuralım.
  8. Fındıktan az büyüklükte toplar yapalım, unlu kaba alalım.
  9. Nohut ve tavuklar da haşlandıktan sonra tencereye zeytinyağını alıp soğanları ince ince doğrayıp kavuralım. Salçaları ekleyelim.
  10. Haşlanan tavukların suyunu kavurduğumuz salçaya ekleyelim.
  11. Su yetersiz gelir ise 1 su bardağı kaynar su ekleyebilirsiniz.
  12. Tavukları didikleyelim, nohutlar ile birlikte tencereye alalım.
  13. Bir kaç dakika pişirdikten sonra köfteleri atalım.
  14. Akabinde reyhan, nane, kekik, sarımsak, karabiberi ekleyelim.
  15. Bir limonun suyunu sıkalım onuda ekleyelim.
  16. Bir tatlı kaşığı salçayı çiğden tencereye alalım güzelce yemeği ezmeden karıştıralım.
  17. Ekşiliğini denetim edin, az gelir ise limon eklemesi yapabilirsiniz. Bu kısım size kalmış.
  18. Tuzunu denetim edip damak tadınıza nazaran ayarlayın.
  19. Köfteler pişene kadar kaynasın. Yemeğimiz hazır, afiyet olsun❤️.
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt